WHO'S FOLLOWING THIS BLOG?

AMAN PALESTINE

AMAN PALESTINE

NOTHING LASTS!

NOTHING LASTS!

Thursday, 14 November 2013

UPSR! UPSR!

Assalammualaikum warahmatullahi wa barakatuh..

Alhamdulillah result UPSR sudah keluar. Untuk sekolah saya, keadaan agak kurang baik dari segi kualiti semua A. Namun thank you Allah, peratus kelulusan Bahasa Melayu Pemahaman dan Bahasa Melayu Penulisan satu-satunya matapelajaran yang meningkat.. dan tidak menjadi punca anak2 terjejas kualiti A.. berkat usaha anak2 dan izin Allah!

Bahasa Melayu Pemahaman 58.1% berbanding tahun lepas 54.7%. Bahasa Melayu Penulisan pula 66.1% berbanding tahun lepas 61.3%. Memang mendebarkan sebab ini kali pertama saya mengajar kelas UPSR.

Memandangkan saya mengajar kelas terakhir, situasinya seperti drama Jepun GTO (Great Teacher Onizuka) ^_^...daripada PKSR2 tahun lepas hanya 3 orang saja yang lulus dengan markah B dan C dari 28 orang murid, Alhamdulillah untuk UPSR, 5 orang lulus untuk Pemahaman dan 8 orang untuk Penulisan dengan ada yang mencapai A.

Bunyinya memang sikit, namun pada saya.. ia satu ganjaran istimewa dengan segala sepak terajang yang saya hadapi dari segi masalah peribadi.. sakit kepala setiap kali memaksa mereka mendisiplinkan diri.. menyiapkan kerja rumah.. memaksa mereka datang tuisyen lebih masa sebulan sebelum UPSR.. semuanya berbayar hatta yang meningkat dari E ke D.

Kecemerlangan ialah bonus.. ilmu yang mereka dapat itu adalah kejayaan sebenar. Semoga mereka dapat memanfaatkan dengan baik.

Tahniah juga untuk kelas elit yang diajar oleh rakan saya. Anda semua sudah berusaha sambil diheret cikgu2 :D

Memang saya skema hari ini! :P

No comments:

AQSA SYARIF

AQSA SYARIF

TUAN TANAH

TUAN TANAH

MY BELOVED NIECES :D

MY BELOVED NIECES :D